Ilmastointikoulutus ja pätevyyskoe (Tukes)

Satl koulutus logo
Ilmastointikoulutus ja pätevyyskoe (Tukes)

Koulutuksen sisältö

Perehdytään ilmastointihuollon tekemiseen liittyviin määräyksiin sekä vastuuhenkilölle ja huoltohenkilöstölle asetettuihin vaatimuksiin. Käydään läpi erityyppisten ilmastointijärjestelmien toiminta ja rakenne. Tutustutaan ajoneuvojen ilmastointi-järjestelmissä käytettäviin kylmäaineisiin ja öljyihin sekä niiden turvalliseen ja ympäristöystävälliseen käsittelyyn.

Kurssilla käytetään ilmastoinnin huoltolaittetta huoltolaitteen kylmäainesisäsäiliön täyttämiseen ja ilmastointihuollon suorittamiseen.

Kurssin päätteeksi suoritetaan koe, jonka hyväksytysti suorittaneet ovat oikeutettuja hakemaan pätevyystodistusta Tukesilta. Kurssin sisältöön voi tutustua osallistujille ennakkoon jaettavan kurssi-materiaalin avulla. Kurssi kestää yhden työpäivän, ohjelma ja aikataulu lähetetään osallistujille sähköpostitse.

Ohjelmassa mm.

  • Ajoneuvoissa käytettävien fluorattujen kasvihuonekaasujen käyttö, ominaisuudet ja ympäristövaikutukset sekä niitä koskevat säännökset.
  • Valtioneuvoston asetuksen 766/2016, asetuksen (EU) N:o 517/2014 ja direktiivin 2006/40/EY sisältö.
  • Vastuuhenkilölle ja huoltohenkilöstölle asetetut vaatimukset.
  • Ajoneuvoissa käytettävät ilmastointijärjestelmät ja niiden toiminta.
  • Ilmastointijärjestelmään kuuluvat komponentit.
  • Ilmastoinnin huoltolaitteen liittäminen ja irrottaminen eri tyyppisiin ajoneuvo- ja työkoneilmastointeihin.
  • Ilmastoinnin huoltolaitteen käyttö talteenotossa, alipaineistuksessa, tiiveystestissä, öljyn ja väriaineen lisäyksessä sekä kylmäaineen lisäyksessä

 

Lähikoulutus tapahtuu Diagno Finland Oy:n tiloissa osoitteessa .

 

Diagno

Kouluttaja

Kouluttajana toimii Diagno Finland Oy:n kouluttaja.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudun seuraavaan koulutukseen:

Lisätietoja / Poikkeava laskutusosoite

Ruokavalio

Osallistumishinnat

SATL:n jäsenille 235 euroa/päivä, muuten 325 euroa/päivä.

Hinnat sisältävät tilaisuuden ohjelman sekä lähiopetuspäivissä siihen kuuluvat tarjoilut. Mahdolliset majoituskulut ovat aina erillisiä. Hintoihin lisätään alv 24 %. Laskutuksen hoitaa Diagno Finland Oy.

Ilmoittautuminen voidaan perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen kurssin alkua. Mikäli joudut peruuttamaan osallistumisesi tee se sähköpostilla satl@satl.fi. Mikäli osallistumista ei peruuteta, veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan kurssipäivien lukumäärän mukaan.

Pidätämme oikeuden kurssien päiviin tai paikkoihin tuleviin muutoksiin.